Prečo odšťavovať ovocie a zeleninu?


Odšťavovanie je proces extrakcie šťavy z ovocia, zeleniny, koreňov a hľúz na konzumáciu. Existuje mnoho dôležitých prínosov pre zdravie, ktoré sa dajú získať pri odšťavovaní čerstvého ovocia a zeleniny.

pomeranč
 
Kompletná výživa
Čerstvá domáca ovocná a zeleninová šťava je výživný produkt, ktorý prekypuje vitamínmi, enzýmami a minerálmi, ktoré často chýbajú v balených, pasterizovaných produktoch štiav. Posilňuje imunitný systém a pomáha pri chudnutí. Hoci čerstvo extrahovaná šťava obsahuje rovnaké živiny ako pôvodné ovocie a zelenina, proces odšťavovania odstráni vlákninu. Následne je šťava koncentrovanejšia, ľahšie stráviteľná a ponúka vyššiu absorpčnú rýchlosť živín z čreva do krvného obehu.
 
Prirodzená vitalita
Ľudia, ktorí pravidelne používajú odšťavené suroviny majú viac energie, netrpia častými ochoreniami a ľahšie si udržia optimálnu telesnú pohodu.

rajče
 
Skvelá pokožka– zloženie toxínov v tele sa môže prejaviť v koži, ako je akné, ekzém, psoriáza a alergie. Je to spôsobené mnohoročnými zlými voľbami potravín bez výživy, obsahujúce škodlivé umelé prísady. Odšťavovanie podporuje zdravie buniek, pomáha pri metabolizme každého orgánu v tele, vrátane toho najväčšieho, a tým je Vaša pokožka.
 
Zdravé trávenie– šťavnaté rastlinné a ovocné šťavy majú utišujúci a hojivý účinok na tráviaci systém, podporujú odstraňovanie toxínov a pomáhajú zrýchľovať vstrebávanie esenciálnych živín do krvného obehu.
 
Odšťavovanie je skvelý spôsob, ako presvedčiť vaše deti skonzumovať ovocie a zeleninu, ktorú nemajú v obľube. Stačí správne skombinovať výber ovocia a zeleniny.

jablko
 
            Nadbytočné toxíny v tele, ktoré sa neodstránia, spôsobujú napätie na imunitný systém a umožňujú vývoj chorôb, čo vedie ku chronickým ochoreniam.
            Dnes je cieľom výrobcov rýchlo vyprodukovať aj na úkor zdravia, preto si zvoľme spôsob výživy, ktorý zbytočne nezaťažuje náš organizmus.